LESGEVERS

DE LESGEVERS

lieve

Lieve Opsteyn

Bezieler KINEDUCATION

Lieve opsteyn

Lieve Opsteyn, licentiaat kinesitherapie, oprichter en lesgever Kineducation.

Na mijn opleiding tot licentiaat kinesitherapie aan de PHL te Hasselt in 2003, specialiseerde ik me verder aan de Vrije Universiteit van Brussel in de neuromotorische revalidatie. Mijn eerste stappen als kinesitherapeut zette ik in het revalidatiecentrum Jessa Sint-Ursula te Herk-de-Stad. Vanaf het prille ontstaan van dit revalidatiecentrum heb ik de groei en de ontwikkelingen vanaf de eerste rij mogen meemaken. Gedurende verschillende jaren heb ik hier mijn kennis omtrent neurologische revalidatie ontwikkeld dankzij het volgen van tal van opleidingen zoals Bobath cursussen, Panat opleiding, lymfedrainage, enzovoort. Hierdoor behaalde ik dan ook mijn beroepsbekwaamheid neurologische kinesitherapie. Op de revalidatieafdelingen behandelde ik ook orthopedische problematieken, mensen in Minimal consience state,… waardoor ik ook een hele brede kijk heb gekregen op kinesitherapie.

Vanaf 2010 kon ik mijn praktische kennis ook overdragen aan studenten doordat ik aan de slag ging als praktijkassistent neuro-geriatrie bij de opleiding Kinesitherapie en Revalidatiewetenschappen (PXL en UHasselt).

Het curriculum van deze opleiding kende de laatste jaren een grondige herziening waarbij meer werd ingezet op digitaal aangeboden onderwijs en gedigitaliseerde lespakketten.

In 2020 was er echter een kantelmoment. Tijd om iets anders te gaan doen… Dat jaar koos ik er bewust voor om volledig terug te keren naar de praktijk en startte in het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) op de afdeling Geriatrie. Hier kon ik de kennis die ik gedurende al die jaren had opgedaan terug omzetten naar de patiënten (valpreventie, NEOK,4TD). Toen de Covid-19 pandemie uitbrak werd ook dit ziekenhuis niet ontzien en eindigde ik als kinesitherapeut aan de frontlinie op de acute geriatrie. Het bloed blijft echter kruipen waar het niet gaan kan: zelf leren en aanleren, theorie in de praktijk overbrengen, nieuwe dingen leren,... blijft me inspireren en energie geven. De combinatie tussen praktijk en theorie blijft een wederzijdse verrijking.

Vandaar het oprichten van deze website… Kineducation, waar en wanneer je wil!

sarah

Sarah Mingels

Sarah Mingels

Ik behaalde in 2007 een master in Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie aan de Provinciale Hogeschool Limburg. Ik heb me de jaren daarna gespecialiseerd in onderzoek naar en behandeling van musculoskeletale pijn. Mijn passie voor onderzoek naar maatschappelijke problemen zoals hoofdpijn vertaalde zich in een doctoraatsstudie (afgerond 2020).

Momenteel  werk ik als assistent en postdoctoraal onderzoeker aan de Universiteit Hasselt en Katholieke Universiteit Leuven, en als manueel therapeut in een privépraktijk.

In mijn vrije tijd hou ik van hardlopen en klimmen.

liesbeth

Liesbeth Münks

Liesbeth Münks

Neuro-nerd van het eerste uur.

Vanaf de start van mijn opleiding Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie in 2004 was ik mateloos gefascineerd door het brein en de principes van neuroplasticiteit. Deze fascinatie nam alleen maar toe tijdens mijn stages in onder andere UZ Pellenberg en Zwitserland. Het was dan ook een evidentie dat ik in mijn specialisatiejaar koos voor neurologische revalidatie.
Sinds 2009 ben in aan het werk als zelfstandig kinesitherapeut. In eerste instantie combineerde ik dit met een job als wetenschappelijk medewerker in het onderzoeksteam van Prof. Alice Nieuwboer aan de KU Leuven. Ik werkte onder andere mee aan de DUALIY-Trial, een studie over dubbeltaaktraining bij Parkinson patiënten.

Momenteel baat ik voltijds Praktijk M uit, een groepspraktijk voor neurologische revalidatie in Bilzen. Ik ben heilig overtuigd van het neuro-protectieve en neuro-herstellende effect van bewegen en oefenen op het zenuwstelsel. Vanuit deze visie hanteren we een heel actieve aanpak met onze patiënten en dragen we autonomie en ‘patient-empowerment’ hoog in het vaandel.
De afgelopen jaren heb ik mij intensief bijgeschoold in de ziekte van Parkinson (en aanverwante neurologische bewegingsstoornissen). Kennis die ik, samen met mijn uitgebreide praktische ervaring, graag deel met jullie, collega kinesitherapeuten.
Verder ben ik mama van 2 leuke meisjes. Ik hou van dingen doen met mijn gezin, theater, muziek en feestjes.

CONTACT

Lieve Opsteyn

0485 75 31 31

Lieve@kineducation.be

 

KINEDUCATION

ondernemingsnummer 0762.924.004
bankrekeningnummer BE54 0019 0074 4197

indien je zelf ideeën hebt voor een bijscholing, een e-learning of je wil zelf een cursus voorstellen, neem dan contact op

Scroll naar top