LESGEVERS
DE LESGEVERS
Lieve Opsteyn
Bezieler KINEDUCATION
Lieve opsteyn
Lieve Opsteyn, licentiaat kinesitherapie, oprichter en lesgever Kineducation.
Na mijn opleiding tot licentiaat kinesitherapie aan de PHL te Hasselt in 2003, specialiseerde ik me verder aan de Vrije Universiteit van Brussel in de neuromotorische revalidatie. Mijn eerste stappen als kinesitherapeut zette ik in het revalidatiecentrum Jessa Sint-Ursula te Herk-de-Stad. Vanaf het prille ontstaan van dit revalidatiecentrum heb ik de groei en de ontwikkelingen vanaf de eerste rij mogen meemaken. Gedurende verschillende jaren heb ik hier mijn kennis omtrent neurologische revalidatie ontwikkeld dankzij het volgen van tal van opleidingen zoals Bobath cursussen, Panat opleiding, lymfedrainage, enzovoort. Hierdoor behaalde ik dan ook mijn beroepsbekwaamheid neurologische kinesitherapie. Op de revalidatieafdelingen behandelde ik ook orthopedische problematieken, mensen in Minimal consience state,… waardoor ik ook een hele brede kijk heb gekregen op kinesitherapie.
Vanaf 2010 kon ik mijn praktische kennis ook overdragen aan studenten doordat ik aan de slag ging als praktijkassistent neuro-geriatrie bij de opleiding Kinesitherapie en Revalidatiewetenschappen (PXL en UHasselt).
Het curriculum van deze opleiding kende de laatste jaren een grondige herziening waarbij meer werd ingezet op digitaal aangeboden onderwijs en gedigitaliseerde lespakketten.
In 2020 was er echter een kantelmoment. Tijd om iets anders te gaan doen… Dat jaar koos ik er bewust voor om volledig terug te keren naar de praktijk en startte in het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) op de afdeling Geriatrie. Hier kon ik de kennis die ik gedurende al die jaren had opgedaan terug omzetten naar de patiënten (valpreventie, NEOK,4TD). Toen de Covid-19 pandemie uitbrak werd ook dit ziekenhuis niet ontzien en eindigde ik als kinesitherapeut aan de frontlinie op de acute geriatrie. Het bloed blijft echter kruipen waar het niet gaan kan: zelf leren en aanleren, theorie in de praktijk overbrengen, nieuwe dingen leren,... blijft me inspireren en energie geven. De combinatie tussen praktijk en theorie blijft een wederzijdse verrijking.
Vandaar het oprichten van deze website… Kineducation, waar en wanneer je wil!
Sarah Mingels
Sarah Mingels
Ik behaalde in 2007 een master in Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie aan de Provinciale Hogeschool Limburg. Ik heb me de jaren daarna gespecialiseerd in onderzoek naar en behandeling van musculoskeletale pijn. Mijn passie voor onderzoek naar maatschappelijke problemen zoals hoofdpijn vertaalde zich in een doctoraatsstudie (afgerond 2020).
Momenteel werk ik als assistent en postdoctoraal onderzoeker aan de Universiteit Hasselt en Katholieke Universiteit Leuven, en als manueel therapeut in een privépraktijk.
In mijn vrije tijd hou ik van hardlopen en klimmen.
Liesbeth Münks
Liesbeth Münks
Neuro-nerd van het eerste uur.
Vanaf de start van mijn opleiding Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie in 2004 was ik mateloos gefascineerd door het brein en de principes van neuroplasticiteit. Deze fascinatie nam alleen maar toe tijdens mijn stages in onder andere UZ Pellenberg en Zwitserland. Het was dan ook een evidentie dat ik in mijn specialisatiejaar koos voor neurologische revalidatie.
Sinds 2009 ben in aan het werk als zelfstandig kinesitherapeut. In eerste instantie combineerde ik dit met een job als wetenschappelijk medewerker in het onderzoeksteam van Prof. Alice Nieuwboer aan de KU Leuven. Ik werkte onder andere mee aan de DUALIY-Trial, een studie over dubbeltaaktraining bij Parkinson patiënten.
Momenteel baat ik voltijds Praktijk M uit, een groepspraktijk voor neurologische revalidatie in Bilzen. Ik ben heilig overtuigd van het neuro-protectieve en neuro-herstellende effect van bewegen en oefenen op het zenuwstelsel. Vanuit deze visie hanteren we een heel actieve aanpak met onze patiënten en dragen we autonomie en ‘patient-empowerment’ hoog in het vaandel.
De afgelopen jaren heb ik mij intensief bijgeschoold in de ziekte van Parkinson (en aanverwante neurologische bewegingsstoornissen). Kennis die ik, samen met mijn uitgebreide praktische ervaring, graag deel met jullie, collega kinesitherapeuten.
Verder ben ik mama van 2 leuke meisjes. Ik hou van dingen doen met mijn gezin, theater, muziek en feestjes.
Lynn Moons
Lynn Moons
Sinds 2014 sta ik in het werkveld als kinesitherapeute. Vanaf het begin ging een grote interesse uit naar manuele therapie, meer bepaald van het orofaciale gebied. Dit resulteerde zich in een postgraduaat manuele therapie en diverse bijscholingen rond onderzoek en behandeling van orofaciale klachten.
Sinds enkele jaren is mijn interesse ook naar andere therapievormen uitgebreid zoals oefentherapie, blood flow restriction, sportvoedingsbegeleiding, dry needling,.. . De mens terug in beweging krijgen of de bewegende mens zijn functioneren verbeteren, vormt de drijfveer om mijn kennis van verschillende therapievormen te verruimen.
Naast de klinische praktijk ben ik ook actief in het onderwijs als praktijkassistente MSK aan de UHasselt. De afwisseling tussen deze twee settings vormt voor mij de ideale combinatie om fris te blijven en me up-to-date te houden.
Als ik niet aan het werk ben, ben ik waarschijnlijk aan het ravotten met mijn dochtertjes of zoek ik de natuur op met mijn gezin.
Len De Nys
Kinesitherapeut en PhD Student binnen het domein van ‘Stress, slaap & Healthy Ageing’.
Len De Nys
Ik ben kinesitherapeut en doe mijn doctoraat over stress, slaap, gezond ouder worden en lichaamsbeweging. Ik heb een passie voor het verbeteren van de uitkomsten voor patiënten en het empoweren van individuen om geïnformeerde keuzes te maken die gezond ouder worden bevorderen.
Ik ben ook de gastheer van LifeMe podcast, een populaire podcast waarin ik experten binnen de levensstijlgeneeskunde interview. Op deze manier kan ik de nieuwste bevindingen in leefstijlgeneeskunde communiceren aan het brede publiek. Hierbij geef ik ook praktisch advies voor het verbeteren van de algehele gezondheid en welzijn.
Met mijn diverse achtergrond in zowel de academische wereld als de klinische praktijk kan ik de nieuwete wetenschap communiceren op een tastbare en klinisch relevante manier.
Tessy Boedt
Bekkenbodemtherapeut en voedingswetenschapper.
Tessy Boedt
Onderzoek en mensen informeren rond een gezonde levensstijl (in de brede zin van het woord) voor, tijdens en na de zwangerschap, gedurende die eerste belangrijke 1000 dagen van het leven, zijn mijn passie. Ik combineer op dit moment mijn werk rond dit thema in de academische wereld, met werk in de klinische praktijk. Bij Health in progress, ons gezondheidscentrum focussen we op de ondersteuning van mama's en papa's (in spe) tijdens de eerste 1.000 dagen. Dat gaat van pre- en postnatale kine, (baby-)osteopathie en opvolging van de motorische ontwikkeling en zindelijkheid tot workshops en groepslessen.
Daarnaast probeer ik die gezonde levensstijl uiteraard ook zelf toe te passen samen met mijn man en 2 heerlijke kindjes Odette en Marcel
Mia Wynants
Kinesitherapeute gespecialiseerd in dwarslaesie en neuromusculaire aandoeningen.
Mia Wynants
Ik wist al heel snel wat ik wilde studeren. Ik ging kinesist worden om mensen te helpen revalideren. In 2009 studeerde ik af als kinesitherapeut aan de KULeuven in de specialisatierichting neurologische wetenschappen. Onmiddellijk daarna ging ik aan de slag in Noorderhart MS&reva om na een aantal maanden de overstap te maken naar Adelante zorggroep in Nederland. Daar werk ik sinds 2010 op de afdeling dwarslaesie en neuromusculaire aandoeningen.
Door het werken met deze populatie werd het me steeds duidelijker dat blaas- en darmproblemen een belangrijke hulpvraag is en dat hier binnen de kinesitherapie niet altijd een goede behandeling voor is. Ik ben dan ook in 2016 gestart met de opleiding pelvische reëducatie en bekkenbodemkinesitherapie dewelke ik in 2017 heb afgerond. Ik ben me gaan verdiepen in blaas-darmproblematiek bij patiënten met neurologische problemen.
Op dit moment bestaan mijn werkzaamheden dus vooral uit het behandelen van patiënten met een dwarslaesie, zit- en houdingsmanagment bij personen die zittend door het leven gaan en het behandelen van blaas-, darm- en seksuele problematiek bij personen met een neurologische aandoening.
Via verschillende wegen en kanalen probeer ik mijn kennis binnen het vakgebied te verspreiden naar collega's via de adelante academie, smarteducation en kineducation en naar studenten via de Uhasselt.
Ik vind het fantastisch om op deze manier te werken en zo zijn er steeds nieuwe uitdagingen die ervoor zorgen dat ik blijf bijleren en met een open mind probeer te zorgen om de therapie zo compleet mogelijk vorm te geven.
Op persoonlijk vlak heb ik een behoorlijke uitdaging als boysmom van 3 jongens. Waarmee we graag wandelingen en uitstapjes maken. Maar waar ik op dit moment vooral fungeer als taxi om iedereen op het juiste tijdstip op de juiste plek te krijgen. Plantechnisch dus ook een uitdaging waarvoor ik nog geen geschikte opleiding heb gevonden 😉
CONTACT
Lieve Opsteyn
0485 75 31 31
Lieve@kineducation.be
KINEDUCATION
ondernemingsnummer 0762.924.004
bankrekeningnummer BE54 0019 0074 4197
indien je zelf ideeën hebt voor een bijscholing, een e-learning of je wil zelf een cursus voorstellen, neem dan contact op